Laatste Tweet

IBAN-rekeningnummers worden uitgesteld tot 1 augustus

De invoering van het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA wordt uitgesteld tot 1 augustus. Dat betekent dat bedrijven en consumenten pas later verplicht hoeven over te stappen op IBAN-rekeningnummers. Volgens de Europese Commissie zijn veel bedrijven nog niet klaar voor het nieuwe betalingssysteem.

Officieel wordt de oude deadline van 1 februari niet losgelaten, maar wordt er een overgangsperiode van zes maanden ingesteld. De eurocommissaris waarschuwt dat de invoering van betalingen via IBAN niet nog een keer zal worden uitgesteld.

Nederlandse bedrijven

De invoering van SEPA moet grensoverschrijdend betalingsverkeer makkelijker maken. Een van de belangrijkste onderdelen van dat Europese betalingssysteem is de IBAN-code. IBAN-rekeningnummers zijn geldig voor de hele eurozone en bestaan uit 18 letters en cijfers.

Met de overgangsperiode wil de Europese Commissie verstoringen in het betalingsverkeer voorkomen. Eerder zei De Nederlandse Bank dat in Nederland tussen de 20.000 en 60.000 bedrijven nog niet klaar zijn voor het nieuwe Europese betalingssysteem.

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!