Laatste Tweet

Hogere loonkosten in 2014?

De fiscale plannen van het kabinet zadelen ondernemers in 2014 op met hogere loonkosten, als gevolg van de stijging van sociale premies.

De sociale premies van onder meer de WW en de Ziektewet komen in 2014 acht tot tien procent hoger te liggen. Op de totale loonkosten heeft dat voor werkgevers een effect van circa één procent. De ontwikkeling van de sociale premies is gebaseerd op het gemiddelde in de sectoren bouw, verzekeringswezen en sociale dienstverlening.

Wat betreft de loonstrookjes van januari 2014 komt het in de eerste schatting uit op een stijging van inkomens rond modaal, circa 33 duizend euro.

Loonstrookje: dga versus zzp’er

Voor wie twee keer modaal verdient (circa 65.000 euro) hangt het ervan af hoe de persoonlijke situatie is. Bij directeur-grootaandeelhouders en alleenstaanden is er sprake van een lichte achteruitgang op het loonstrookje van 2014. Zzp’ers en een gezin met twee kinderen, gaan er bij twee keer modaal wel iets op vooruit.

De loonstrookjes geven overigens en beperkt beeld van de koopkrachtontwikkeling in 2014, omdat bijvoorbeeld het effect van verhoging van accijnstarieven daar niet is terug te vinden.

Op www.berekenhet.nl kun je je loonkosten berekenen.

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!