Laatste Tweet

Zwangere zzp’ers onterecht belasting betaald!

Zwangere zzp’ers hebben jarenlang onterecht belasting betaald. Die belasting werd geheven over het inkomen dat de verzekeraars uitbetalen tijdens hun zwangerschapverlof. Volgens de koepel van belastingkantoren moet dat inkomen onbelast blijven.

Het gaat om het deel wat men ontvangt als men zwanger is, dat is een zwangerschapsuitkering (ZEZ-uitkering). Die loopt meestal over een periode van 16 weken in de zwangerschapsperiode.

Dat betekent dat de vrouwelijke zzp’ers tijdens hun zwangerschap onterecht belasting hebben betaald. En dat mag volgens de wet niet, want zwangerschap is geen ziekte. En is dus in die zin geen arbeidsongeschiktheidsuitkering in het kader van ziekte.

Hoeveel geld de zwangere zzp’er daarmee misloopt hangt af van het verzekerde bedrag. Het hangt erg af van iemands inkomen. Maar dat kan variëren. Het is ongeveer een derde van het verzekerd bedrag per jaar.

Meer weten? http://www.noab.nl/nieuwsbericht/zwangere-zzpers-hebben-jarenlang-onterecht-belasting-betaald

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!