Laatste Tweet

Wanneer heb je recht op fiscale voordelen?

Dat is een vraag die bij veel ondernemers speelt. Wanneer heb je recht op fiscale vrijstelling? Wat zijn de criteria? Om wat meer duidelijkheid te krijgen helpen we je graag vooruit. Nog vragen? Laat een bericht achter en we beantwoorden je vraag gratis!

Om in aanmerking te komen voor fiscale voorzieningen dien je aan te kunnen tonen dat je een onderneming hebt, inclusief de cijfers van het afgelopen jaar. Dit doe je middels een jaarrekening of via de aangifte inkomstenbelasting.

Het is in de meeste gevallen niet verplicht om de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel (meer info). Wil je wel gebruik maken van fiscale voordelen en laat je geen jaarrekening opstellen, dan dien je wel je cijfers aan te kunnen tonen middels je aangifte IB.

Voorbeelden van fiscale voorzieningen zijn;

1. Kleinschaligheids-investeringsaftrek
2. Startersaftrek
3. Kleine ondernemersregeling
4. MKB vrijstelling

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor deze voorzieningen? Of wil je weten hoe je er recht op kan krijgen? Wij geven je graag advies!

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!