Laatste Tweet

Tip! Nooit meer een verkeerde toetsindeling!

Je kent het vast wel; je bent aan het typen en ineens is het ”?” een ”=” en klopt er weinig meer van de tekst, terwijl je haast op ”verzenden” hebt geklikt.

Dit heeft te maken met de landinstelling op de computer die je in kan stellen door de combinatie ”control-shift” in te toetsen. Het kan zijn dat je deze toets per ongeluk intoetst, waardoor je niet merkt dat je tekens ineens veranderen… Herkenbaar? Hierbij de oplossing!

Niet iederen computer heeft deze instelling standaard aan staan, dus de instelling kan ook uitgezet worden! Hoe?
Klik op ‘Start’ in je scherm, gevolgd door ‘Configuratiescherm’. Dan klik je op de optie ‘Datum, tijd, taal en landinstellingen’ en daarna op ‘Landinstellingen’. (Dit kan per versie van Windows wat afwijken, maar de zoekrichting is ongeveer hetzelfde.)
In het scherm dat verschijnt klik je op het tabblad ‘Talen’, gevolgd door de knop ‘Details’. Onder het tabblad ‘Instellingen’ klik je nu op de knop ‘Toetsinstellingen’. In het scherm dat volgt klik je op ‘Toetsencombinatie wijzigen’ waar je eenvoudigweg beide opties uitvinkt.

Nooit geen last meer van veranderlijke tekens!

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!