Laatste Tweet

MKB-Nederland blij met plannen koopzondag

Als de plannen van de PvdA en VVD doorgaan, mogen winkeliers straks samen met de gemeente besluiten over het aantal koopzondagen. Het MKB-Nederland, dat al jaren pleit voor meer vrijheid van winkeliers en gemeenten inzake de winkelopenstelling op zondag, is verheugd. De ondernemersorganisatie is voor lokale besluitvorming op dit punt omdat hiermee aangesloten kan worden op de lokale wensen en behoeften.

Eerder was er nog sprake van dat de Winkeltijdenwet aangescherpt zou worden, wat de mogelijkheid voor winkeliers om op zondag hun deuren te openen drastisch zou beperken. MKB-Nederland is blij dat PvdA en VVD er anders over denken en de besluitvorming voor zondagopening bij gemeenten en winkeliers wil neerleggen. Is er grote behoefte in de gemeente, dan zullen de winkels hun deuren vaker op zondag mogen openen. Juist in deze economisch lastige tijd biedt hen dat de kans op meer omzet!

  • Een leek op het gebied van administratie?

    Bij Prodigid Administratiekantoren kun je altijd rekenen op support!